TTÜ esimene in-kind projekt ESS-iga ametlikult allkirjastatud

Novembri lõpus allkirjastati Tallinna Tehnikaülikooli ja Euroopa Neutronkiirguse Allika vahel Eesti esimene TTÜ juhitav ning ESS kiirendi osa alla kuuluv kaudse panuse projekt. Projekti eesmärk on arendada ESS-i kiirendi osa jaoks uuenduslik elektrilise toite allikas ehk modulaator, mis oleks senistest kommertsiaalsetest lahendustest väiksem ja efektiivsem ning ei sisaldaks õli-põhist transformaatorit. Ambitsioonikas T&A projekt peaks lõppema 2016. aasta lõpus, kui valmiv toiteallikas Euroopa Neutronkiirguse Allikasse testimisele saadetakse. Eduka katsetamise korral võib ESS Kiirendi divisjon hakata kasutama neid uuendusliku topoloogiaga toiteallikaid enne aastat 2020, et prootonkiirt kiirendavaid raadiosageduslikke võimendeid toita. Projekti juht on TTÜ Elektrotehnika Instituudi Jõuelektroonika grupi juht Dr. Dmitri Vinnikov.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga